Ce se întâmplă când tolerezi comportamentul abuziv al unui bărbat.

Am mai vorbit despre subiectul acesta, însă, cu riscul de a mă repeta, spun că simt o mare tristețe de câte ori văd femei care tolerează un comportament abuziv, nepotrivit din partea unui bărbat, în speranța că acesta se va schimba.

Este o mare diferență între a accepta un bărbat pentru ceea ce este el și a accepta să te trateze rău.

Deși este extrem de important să acordăm respect si apreciere partenerului nostru, ne acordăm nouă același respect  dacă spunem STOP comportamentului agresiv sau lipsei de atenție din partea lui.

Uneori bărbații sunt pur și simplu nepricepuți și nu știu cum să se poarte, nu știu ce dorințe ai și cum să ți le îndeplinească. Când vorbim despre lucruri mărunte, cea mai bună metodă de a îmbunătăți comunicarea în cuplu este să spui deschis ce preferințe ai, ce îți dorești însă fără să pui presiune, fără să le ceri cu disperare, fără să consideri că doar celălalt este dator să te facă fericită.

Dar atunci când vine vorba de lucruri importante precum încredere, fidelitate sau respect, orice bărbat știe ce trebuie sa facă sau să evite într-o relație.

Bărbații care înșeală, mint sau sunt agresivi, vor căuta mereu femei care să le accepte comportamentul abuziv.

De cele mai multe ori, femeile cad mai ușor în capcana acceptării acestor comportamente atunci când lucrurile se întâmplă treptat. Bărbații testează într-un mod inconștient puterea femeilor de acceptare și vor împinge mereu limitele.

Cu cât o femeie se îndrăgostește și investește mai mult într-o relație, cu atât va tolera mai ușor aceste comportamente din partea unui bărbat.

În vreme ce EA crede că acceptarea și dovada ei de iubire îl vor schimba, EL va găsi din ce în ce mai puțin atractivă această manifestare a ei.

De fapt, ceea ce tolerezi într-o relație este o reflectare a ceea ce crezi că meriți la un nivel mai profund. Când o femeie tolerează un comportament neadecvat din partea unui bărbat în ideea că salvează relația, își scade valoarea în ochii lui și își pierde încredere în ea.

Tocmai această vibrație negativă, această stare de neîncredere și lipsă de apreciere devin extrem de neatractive pentru cei din jur.

Dacă acceptăm în mod repetat un tratament nepotrivit din partea partenerului, dacă ne mulțumim cu frimituri de atenție, în final vom ajunge să fim convinse ca doar asta merităm.

Dacă mă gândesc la adolescența mea (și nu doar eu am ajuns la această concluzie), realizez că am fost crescută într-un mediu în care nu am fost încurajată să îmi doresc prea mult, am traversat un sistem în care ni s-a impus să acceptăm uniformitatea. Ideea de bază era ca femeile să accepte cât mai multe din partea unui bărbat și să iși dorească cât mai puțin. Și mai ales, am fost crescute cu ideea că iubirea de sine este dovada supremă de egoism, narcisism și aroganță.

Insă am învățat că singura metodă de a dezvolta relații armonioase cu cei din jur, mai ales cu un bărbat, este să spui deschis și fără teamă care îți sunt limitele și dorințele, mai precis să delimitezi clar spațiul personal.

Dar cum faci să pui bariere sănătoase în relația cu un bărbat, indiferent de stadiul la care se află aceasta?

1.    Îți faci o listă clară cu lucruri pe care nu le vei tolera niciodată în relația cu o persoană și o comunici. Dar atenție, aceleași lucruri va trebui să le aplici și tu in relația cu ceilalți. Nu poți să pretinzi ca bărbatul din viața ta să îți vorbească frumos, în timp ce tu îi vorbești urât.

2.    Comunici de la începutul relației lucrurile care te deranjează, indiferent de cât de mult îți place bărbatul respectiv. Există un anume fel în care comunicăm aceste lucruri care fac diferența. Atitudinea de genul ”îmi este rușine să îi spun” va transmite slăbiciune și dependență.

3.    Învață să faci diferența între părerea cuiva despre tine și ceea ce permiți acelor cuvinte să însemne pentru tine. Părerea celorlalți nu te definește. Propriile tale valori și barierele sănătoase pe care le pui în relații vor defini tipul tău de personalitate.

4. Spune STOP comportamentului nepotrivit chiar din primele dăți când se manifestă. Știu că este greu să faci asta când îți place un bărbat, dar cu cât vei face mai multe compromisuri de dragul lui, cu atât mai mult va împinge și el limitele.

Dacă vrei să înveți cum să comunici cu bărbatul din viața ta într-un mod care creează conexiune si atracție, atunci programul meu Învață Limbajul Iubirii este creat pentru tine.

Detalii despre program și despre cum poți lua legătura cu mine, găsești AICI.

De ce sunt așa de sigură că te pot ajuta?
– Pentru că, înainte să vorbesc altora despre toate acestea, le-am pus în practică în viața mea personală și fac minuni.
– Pentru că toate clientele mele au rezultate spectaculoase în urma procesului personalizat pe care îl parcurgem împreună.
– Pentru că nu văd COACHINGUL ca pe o meserie, ci ca pe cea mai importantă misiune personală în viața mea.
– Pentru că am învățat de la cei mai buni traineri în domeniul relațiilor și dezvoltării personale.

Dacă vrei să schimbi radical modul în care funcționezi în relații și dacă ești gata să îți redescoperi PUTEREA FEMININĂ, sunt aici să te îndrum. Găsești aici modalitățile prin care poți lucra cu mine.

Lasă-ți feminitatea să strălucească,
Violeta

Comentarii pe Facebook

comentarii

Write a comment

Abonează-te la newsletter și află Cele 7 secrete ale feminității!

Abonează-te la newsletter și află Cele 7 secrete ale feminității!

După confirmarea abonării, vei primi în casuța de e-mail un E-book GRATUIT!

V-ati abonat cu succes! Va rugam sa verificati mesajele din email si sa confirmati abonarea.

Pin It on Pinterest