Evită aceste 5 greșeli în relație!

Nimic nu se compară cu momentele de început de relație când energia, conexiunea și euforia degajate la vederea celui iubit îți oferă o stare aparte pe care nu o poți experimenta în altă conjunctură.

Cu toate că este perioada cea mai frumoasă și cea mai intensă, este și perioada în care se fac cele mai multe greșeli în relații. Aici pot interveni blocajul, sistemele de apărare, dependența, posesivitatea, gelozia, nesiguranța.

După ce trece acest val de energie, cel mai adesea, femeile observă că bărbatul se distanțează, că nu mai face pași atât de puternic spre ele, moment în care se pot declanșa puternic comportamente ineficiente sau distructive.

Femeile fie se dezlănțuie într-o serie de acuzații, reproșuri sau dramă emoțională, fie încep să accepte comportamente nepotrivite de teama singurătății.

Ce poți face ca să nu strici relația la început, sau chiar mai târziu în evoluția ei?

Renunță la următoarele comportamente când te afli în preajma partenerului tău :
Să vorbești tot timpul

Lasă spațiu în conversație sau între tine și partenerul tău. Nu este nevoie să umpli momentele de tăcere mereu. Uneori, o atingere, o privire, îndreptarea atenției asupra unui moment din jurul tău sunt mult mai puternice decât cuvintele.

Să analizezi fiecare amănunt

Ruminarea sau analiza excesivă a fiecărei vorbe, a fiecărui gest sau acțiune din partea partenerului te deconectează de acesta. În momentul în care analizezi, nu mai poți observa, nu mai ești prezentă. Gândurile tale îți sunt singurul reper și nici nu ai cum să le demontezi. Dacă ai dubii, întreabă. Dacă nu îți place ceva, spune. Este cea mai eficientă metodă de cunoaștere și comunicare.

Să îl ajuți sau să iei inițiativa

Femeile adoră să ajute și să se facă utile, însă uită că nu acesta este rolul lor într-o relație.

Cu excepția bărbaților leneși, toxici, nepricepuți sau dependenți, niciun bărbat matur nu dorește să fie ajutat de o femeie, mai ales dacă nu solicită acest lucru.

Ce înseamnă să îl ajuți:

– să îi dai sugestii despre cum să rezolve problemele

– să îi spui ce să facă sau să nu facă

– să preiei inițiativa dacă el se confruntă cu o problemă

Să refuzi să primești

A primi atenție, afecțiune, cadouri sau orice altceva în dar de la bărbatul pe care îl iubești ar trebui să fie natural. De multe ori femeile nu înțeleg modul în care un bărbat funcționează. Își doresc afecțiune sau implicare, dar nu comunică acest lucru. Ar vrea ca bărbatul să ghicească ceea ce își doresc. Doar că bărbații nu ghicesc. Dacă femeile nu știu să aprecieze modul lor de a oferi afecțiune, bărbații se retrag.

Să te îndoiești de tine

Dacă ceva nu merge în relație, nu te învinovăți imediat fără să vezi toate aspectele. Nu te gândi că, automat este vina ta pentru tot ce se întâmplă. În schimb, încearcă să afli care este situația reală. Comunică starea ta partenerului. Cere-i concret ceea ce ai nevoie. Spune-i ce nu funcționează pentru tine. Astfel îi  oferi repere clare partenerului și îl ajuți să te înțeleagă.

Ce poți să faci, în schimb?
– Schimbă energia pe care o emani

Modul în care ne exprimăm în exterior se reflectă prin ceea ce gândim sau simțim în interiorul nostru. Dorința de a arăta celorlați o față care nu este a noastră, o mască pe care credem că oamenii din jurul nostru o doresc, pare mai importantă decât ceea ce ne dorim noi. Nu uita că, în ciuda măștilor noastre, oamenii din jur văd cum suntem noi în realitate. Autenticitatea este de departe mai atractivă decât o mască.

– Învață să intri în armonie cu emoțiile tale

Oamenii fug de emoții crezând că așa le controlează, doar ca să constate în momente de criză că emoțiile neacceptate ajung să îi controleze pe ei și acțiunile lor. De atâtea ori întâlnesc femei care se ascund în spatele logicii și a rațiunii ca să se ferească de emoții. Apoi se trezesc în fața unui blocaj emoțional. Este important să ne identificăm și acceptăm emoțiile. Nu sunt diferite de ale celorlalți oameni, doar că la fiecare persoană în parte se declanșează diferit.

– Primește ce ți se oferă

Cei care nu știu să primească, de cele mai multe ori sunt încredințați că nu merită. Atunci când nu știm să primim, îi luăm celuilalt dreptul de a se bucura sau de a se simți bine pentru gestul său. Credințele noastre limitative, adunate în copilărie sau de-a lungul vieții, ne influențează modul în care relaționăm cu ceilalți. Dacă avem o părere proastă despre noi, atunci nu ne considerăm demni de a primi ceva de la ceilalți.

– Alege un bărbat care ți se potrivește

Ne alegem uneori inconștient partenerii care par că au răspunsuri despre noi pe care noi singuri nu le găsim. Parteneri care ne fac să simțim stări la care nu ajungem singuri. Dar atunci pierdem punctul central: noi. Ne lăsăm purtați de val și nu suntem atenți la detalii. Iubirea nu se alege, într-adevăr, dar nu ar trebui să îi cerem celui care ne iubește să rezolve toate problemele noastre dacă nu este potrivit sau pregătit pentru asta.

______________________________________________

Dacă vrei să investești în tine, în redefinirea și regăsirea feminității tale, știu cum să te ajut. Metodele pe care le folosesc au fost special create pentru a produce schimbare.

Încearcă și descoperă programul Învață Limbajul Iubirii!  Scrie-mi povestea ta și ne putem întâlni pentru prima ședință gratuită din parcursul transformării tale.

Lasă-ți feminitatea să strălucească,

Violeta

 

Credit foto: Nicjolas Gercken

Comentarii pe Facebook

comentarii

Write a comment

Abonează-te la newsletter și află Cele 7 secrete ale feminității!

Abonează-te la newsletter și află Cele 7 secrete ale feminității!

După confirmarea abonării, vei primi în casuța de e-mail un E-book GRATUIT!

V-ati abonat cu succes! Va rugam sa verificati mesajele din email si sa confirmati abonarea.

Pin It on Pinterest